Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

TA KAKONIRA TA GERATIA

Oι συνταξιούχοι δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τα φάρμακά τους

( Πηγή Ροδιακή ) Ημερομηνία 9-11-2012
Oι συνταξιούχοι δεν μπορούν πλέον  να πληρώνουν τα φάρμακά τους
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ζητούν οι συνταξιούχοι της Δωδεκανήσου, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακά τους εδώ και αρκετούς μήνες.
Η κατάσταση μάλιστα, βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου και έχει πάρει δραματικές διαστάσεις, αφού υπάρχουν άνθρωποι που αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επί του θέματος, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων του δημοσίου, με επιστολή του στον πρωθυπουργό αναφέρει τα εξής:

“Eξοχώτατε κύριε πρωθυπουργέ,

Εκ μέρους όλων των πολιτικών συνταξιούχων που ζούν στα απομακρυσμένα Δωδ/σα, που η Ιστορία τα όρισε να φυλάνε τις Θερμοπύλες του Νοτίου Αιγαίου και να υψώνουν σαν άλλη Κυρά της Ρω τη σημαία της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, παρακαλούμε να διαθέσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας και να ακούσετε.

Ζούμε κι εμείς την παγερή ατμόσφαιρα της οικονομικής κρίσης.
Ιδιαίτερα, τα μικρά νησιά, Καστελλόριζο, Χάλκη, Τήλος, Νίσυρος, Λειψούς και Αγαθονήσι ζούν στην απομόνωση και στην εγκατάλειψη.

Εκτός από τη συρρίκνωση των συντάξεων και των μισθών, ζουν το φόβο της έλλειψης φαρμάκων και την αδυναμία να τα αγοράσουν λόγω του ότι οι φαρμακοποιοί της Ρόδου και των άλλων νησιών έχουν διακόψει από μηνών την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι ιδιαιτέρως, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη φαρμακευτικής περίθαλψης, να αναγκάζονται να πληρώνουν από τη χιλιοψαλιδισμένη τους σύνταξη τα αναγκαία φάρμακα, μολονότι κάθε μήνα καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους. Ο φαρμακευτικός σύλλογος Δωδ/σου όπως υποστηρίζει δεν μπορεί να χορηγήσει φάρμακα επί πιστώσει διότι έχει να πληρωθεί από το ΕΟΠΥΥ από τον Ιούλιο. Ζητούμε κύριε πρωθυπουργέ, να παρέμβετε προσωπικά για την άμεση λύση του προβλήματός μας.

Με την προσήκουσα τιμή
Για τους συνταξιούχους
Ν. Δωδ/σου
Ο πρόεδρος
Νίκος Παπαεμμανουήλ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου